Nowa i stor PR-statsning- förvärvar Comvision och Long Tall Sally

Kommunikationskoncernen Nowa förstärker sin PR-gren Nowa Executive genom att fusionera med två väletablerade svenska PR-aktörer, Comvision i Stockholm och Long Tall Sally i Göteborg. Under fusioneringsarbetet våren 2019 får den nya konstellationen arbetsnamnet NELC – Nowa Executive LongTallSally (LTS)Comvision.

Vi känner både stor glädje och trygghet över att få knyta till oss två av branschens mest erfarna och välrenommerade PR-byråer. Det stärker vårt erbjudande till såväl befintliga som nya kunder i hela koncernen och bidrar till vår planerade expansion, säger Anders Wallqvist, koncernchef för Nowagruppen.

I NELC skapas redan från start en starkare, mer komplett och nytänkande PR-byrå med ett tiotal erfarna och kompetenta rådgivare och passionerade PR-konsulter och omsätter direkt från start ca 20 miljoner kr. Inriktningen blir att erbjuda helhetsperspektiv och nytänkande inom PR och kommunikation genom Nowagruppens olika tjänster och kvalificerad spetskompetens inom strategisk, kreativ och operativ PR. Bolaget kompletterar genom fusionen Nowas befintliga kompetenser inom  PR, kriskommunikation, kommunikationsstrategi, medieträning osv, med bl.a. digital kompetens, contentstrategi och hållbarhetskommunikation.

Samtidigt knyter man till sig Nowas affärsområde för påverkansprojekt under Almedalsveckan där man sedan 10 år hjälper ca 35 kunder varje år, på fem arenor.  

Jag ser med spänning fram emot att Comvision 20 år efter starten nu blir en del av Nowagruppen och att vi tillsammans med LTS och Nowa Executive etablerar en framtidsinriktad PR-byrå med nytänkande, erfarenhet och kompetens, säger Lars-Ola Nordqvist, grundare och VD för Comvision i Stockholm.

I Nowagruppen får vi möjlighet att vidareutveckla vår inriktning på hållbarhet, CSR och varumärkesarbete, och att även erbjuda våra egna kunder en större palett genom Nowas många kompetenser, kommenterar Stefan Kavsjö, VD för Long Tall Sally. 

Fusionsarbetet pågår under våren 2019 och organisation och roller kommer att vara klara till sommaren. NELC får inledningsvis kontor i Stockholm och Göteborg. Samgåendet är ett led i Nowas expansion som kommunikationskoncern. Nowagruppen har idag ca 65 medarbetare och en samlad omsättning om ca 170 mkr under 2018. Genom samgåendet får PR-företaget NELC också internationell representation genom medlemskap i den ägarledda PR-organisationen PR World Alliance och det globala oberoende byrånätverket The NetworkOne med ca 900 kommunikationsbyråer. 

 

FÖR MER INFORMATION


Anders Wallqvist
koncernchef Nowagruppen
0707-220842
anders@nowa.se 

Ellen SjöbergNowagruppen